Hoe kan ik betalen?
Betaling kan contant en met pin. Mocht u een huisdierverzekering hebben die direct aan ons uitbetaalt, dan hoeft u niets voor te schieten.

Moet ik een afspraak maken om op het spreekuur langs te komen?
Nee. Vanzelfsprekend mag dat, maar het is niet noodzakelijk.

Wanneer dient mijn pup voor de eerste maal gevaccineerd te worden?
Een pup wordt voor de eerste maal gevaccineerd op de leeftijd van 7 weken. Een tweede en derde maal op 12 en 15 weken respectievelijk. voor de eerste maal gevaccineerd

Wanneer dient mijn kitten voor de eerste maal gevaccineerd te worden?
Een kitten wordt voor de eerste maal gevaccineerd op de leeftijd van 9 weken. Op de leeftijd van 12 weken is een herhaling van deze vaccinatie vereist.

Mijn kat/hond heeft als kitten/pup een vaccinatie gehad, is hij nu voldoende beschermd?
Nee, de het merendeel van de vaccinaties dient één keer per jaar herhaald te worden.

Mijn hond/kat gaat mee naar het buitenland in de vakantie. Moet hij daarvoor ook speciale entingen hebben?
Elke hond/kat die mee gaat naar het buitenland moet naast de gewone jaarlijkse inentingen ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid (=rabiës). Meestal moet dit een maand vóór vertrek. Niet elk land stelt dezelfde voorwaarden voor de invoer van de hond.

Moet ik mijn hond laten vaccineren tegen kennelhoest als hij naar een kennel gaat?
Ja, wij raden u ten sterkste aan om in zo'n geval de hond te laten inenten voor kennelhoest, ook al wordt het niet verplicht door de kennel. De complicaties van kennelhoest kunnen ernstig zijn.

Geldt dat ook voor de hondenschool of voor de hondenuitlaatservice?
Ook voor de hondenschool en hondenuitlaatservice raden wij aan tegen kennelhoest te vaccineren. Ook hier loopt uw hond een verhoogd risico.

Hoe kan ik mijn pup/kitten het beste behandelen tegen vlooien?
Er bestaan spot-on middelen van bepaalde merken die op zeer jonge leeftijd kunnen gebruikt worden, zelfs vanaf tien dagen.

Welk middel kan ik het beste gebruiken voor de bestrijding van vlooien bij mijn volwassen hond/kat?
Afhankelijk van het leefmilieu van uw dier, zijn leeftijd en diverse factoren kan een keuze gemaakt worden tussen vlooienbanden, sprays en spot-on middelen.

Hoe moet ik de omgeving van mijn hond/kat behandelen tegen vlooien?
Vlooieneieren, larven en poppen overleven niet op gladde vloeren, maar enkel in textiel (tapijten, beddengoed, mandjes), spleten in parketvloeren, onder kasten m.a.w. overal waar er geen licht reikt. (De larven schuwen licht.) Mechanische reiniging bij middel van een stofzuiger zal door trillingen vlooien uit hun coccons jagen en zo verwijderen. Zo wordt chemische behandeling van het tapijt zoveel efficiënter. Chemische behandeling (spray) remt de ontwikkeling in het tapijt van vlooienei tot vlooienpop.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?
Pups: op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd Jonge honden: vanaf 8 weken om de maand tot een leeftijd van 6 maanden Moederdieren: tegelijk met de pups Volwassen honden: 3 tot 4 keer per jaar

Hoe vaak moet ik mijn kat ontwormen?
Kittens: 3, 5, 7 en 9 weken leeftijd Jonge katten: vanaf 9 weken om de maand tot een leeftijd van 6 maanden Moederdieren: tegelijk met de kittens Volwassen dieren: 3 tot 4 keer per jaar

Hoe vaak moet ik mijn volwassen hond/kat ontwormen?
Ons advies is om uw hond drie tot vier keer per jaar te ontwormen. Hetzelfde advies geldt voor uw kat. Mocht u echter een besmetting met wormen vermoeden, mag u zonder problemen de behandeling herhalen.