Net als bij ons is onderhoud van het gebit bij uw hond of kat belangrijk.
80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft problemen met het gebit, variërend van stank uit de bek tot loszittende tanden en kiezen.

Tandplaque
Deze problemen ontstaan, doordat tandplaque aan de tand kan hechten en verkalkt tot tandsteen.
Van daaruit kan het tandvlees gaan ontsteken en zullen later tanden en kiezen verloren gaan.
Al met al kan dit een pijnlijk proces zijn bij uw huisdier. Het is belangrijk te weten dat een hond of kat niet snel zal stoppen met eten.
Als het last van een kies heeft, eet hij/zij meestal gewoon met de andere kant.

Andere problemen
Een vies gebit geeft echter niet alleen problemen in de bek zelf, maar kan op den duur ook schade aan organen als nieren, lever en hart veroorzaken, doordat kleine brokjes ontstekingsweefsel vastlopen in de kleinere bloedvaatjes met alle gevolgen van dien.
Een schoon gebit is dus niet alleen een oplossing voor de stank uit een bek, maar het verkleint ook de kans op inwendige problemen. Tegen de tijd dat u die namelijk opmerkt, is de schade al ontstaan.

Komt u voor de jaarlijkse gezondheidscontrôle van uw huisdier, al dan niet in combinatie met een eventuele vaccinatie, dan besteden wij uiteraard ook aandacht aan de gebitstoestand van uw huisdier.
Mocht het nodig zijn, dan adviseren wij u het gebit van uw huisdier te laten saneren. In ons Dierenartsencentrum “Euroweg” te Leek beschikken wij over moderne apparatuur, waarmee wij met hoogfrequente trillingen deze behandeling kunnen uitvoeren.
Uiteraard zal veelal wel een heel licht roesje noodzakelijk zijn.