De fretten die we in huis halen moeten een goed onderkomen vinden.

De fret is een gehard diertje dat buiten gehouden kan worden, kou zal hem niet zo gauw iets doen. Warmte daarentegen echter wel.
Een mooie grote kooi waar ze niet uit kunnen als u dat niet wil is, zowel binnen als buiten nodig, en dat vraagt toch heel wat van een kooi.
Onze kooi zit stevig dicht, met haken die aan veren vast zitten, u hebt enig kracht nodig om die haken vast te maken. Toch lukt het onze fretten te ontsnappen. ’s nachts wakker worden door scherpe nagels op je blote rug is een heel speciale ervaring, dat kan ik u wel vertellen.

Neem een zo groot mogelijke kooi. Zet de frettenbak ook zo ver mogelijk van de slaapplaats, die bestaat uit lappen, een doos of een slaapzak.
Een kooi kan bestaat uit twee verdiepingen, boven lekker slapen, beneden de WC en de voerbak. Tenminste dat hebben wij zo gepland, de fretten denken daar soms anders over.

In de kooi mag nooit stro, hooi of soortgelijk materiaal gedaan worden. Dit is zeer slecht voor de gezondheid van de fret.

De fret is zeer gevoelig voor stof en in de genoemde producten zit nogal wat stof. Geef liever oude lappen dat vinden ze veel en veel prettiger.