Een operatie van uw huisdier is nooit leuk, maar soms helaas niet te vermijden. Vaak betreft het een vrijwillig gekozen operatie, zoals een castratie of sterilisatie van uw hond, kat, konijn, cavia of fret, soms is het evenwel ook een acute noodzaak, die levensreddend kan zijn.

Bij Dierenartsencentrum Euroweg te Leek streven wij ernaar om een operatieprogramma ´s ochtends uit te voeren.
Dit bekort niet alleen voor de eigenaar de periode van stress en onzekerheid op de dag van de operatie, maar met name ook voor het te opereren huisdier, immers uw huisdier verkeert vaak toch al in grote verwarring, aangezien het dier in de meeste gevallen voor een operatie vanaf 22.00 uur op de dag vóór de operatie nuchter moet zijn.
Uiteraard mag er wel gewoon water gedronken worden.

Na de operatie mag de patiënt in de meeste gevallen op de operatiedag zelf reeds in de loop van de middag weer terug naar de eigenaar, echter wel op voorwaarde dat het dier dan geen infusen meer nodig heeft en voldoende bijgekomen is van de narcose.
Thuis mag het dier dan gewoon naar behoefte drinken, met vast voedsel moet men evenwel de eerste 24 uur nog wat terughoudend zijn, in verband met mogelijk optredende misselijkheid.